Summer Sale | Säästa kuni 50% →
5 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Terve suve kestev puhkus: 7 prosecco jooki, mis värskendavad igaüht

Need sobivad suurepäraselt suvisele peole, grillile või lihtsalt kosutuseks – meil on Sulle lihtsate prosecco kokteilide näpunäiteid. Enamiku nende jaoks vajalikest koostisosadest leiad oma külmkapist või aiast. Tutvu retseptidega.
Värskendavad prosecco joogid kombineerituna erinevate siirupite ja mahlaste puuviljadega.

Värskendavad prosecco joogid kombineerituna erinevate siirupite ja mahlaste puuviljadega.

Mimosa

Vaja läheb:

  • 75 ml värsket apelsinimahla
  • 75 ml šampanjat või proseccot
  • apelsiniviil kaunistamiseks
Valmistamine:

  1. Täida klaas poolenisti värske apelsinimahlaga.
  2. Täida klaas proseccoga.
  3. Sega õrnalt läbi ja vajadusel kaunista apelsiniviiluga.

Hugo

Vaja läheb:

  • 100ml proseccot
  • 40 ml leedriõie siirupit
  • mullivett
  • piparmünt kaunistuseks
  • laim või sidrun (viil kaunistamiseks)
Valmistamine:

  1. Täida klaas jääga.
  2. Lisa leedrimarjasiirup, prosecco ja mullivesi. Kaunista piparmündilehtede ja laimi- või sidruniviiluga.

Bellini

Vaja läheb:

  • 100ml proseccot
  • 100 ml virsikupüreed või -mahla
Valmistamine:

  1. Vala virsikupüree jahutatud klaasi ja vala peale prosecco.
  2. Kaunista virsikuriba ja sidrunmelissi oksaga.
Nõuanne:Lase klaasidel sügavkülmas jahtuda. Bellinit ei valmistata jääga.

Rossini

Vaja läheb:

  • 70 ml proseccot
  • 30 ml maasikapüreed
  • maasikaviilud kaunistuseks
Valmistamine:

  1. Lase šampanjaklaasil jahtuda.
  2. Vala maasikapüree klaasi ja lisa prosecco.
  3. Sega õrnalt ja kaunista maasikaviiluga.

Aperol Spritz

Vaja läheb:

  • 75 ml proseccot
  • 50 ml Aperoli
  • 25 ml mullivett jää
  • apelsiniviil kaunistamiseks
Valmistamine:

  1. Täida klaas jääga.
  2. Lisa prosecco, Aperol ja mullivesi.
  3. Sega õrnalt ja kaunista apelsiniviiluga.

Limoncello Spritz

Vaja läheb:

  • 50 ml limoncellot
  • 75 ml proseccot
  • 25 ml mullivett jää
  • sidruniviil kaunistamiseks
Valmistamine:

  1. Täida klaas jääga.
  2. Lisa limoncello, prosecco ja mullivesi.
  3. Sega õrnalt ja kaunista sidruniviiluga.
Sitsiilia sidrunitest pärinev Limoncello lisab proseccole magushapu maitse.

Sitsiilia sidrunitest pärinev Limoncello lisab proseccole magushapu maitse.

Naudi jahutatud kokteili näiteks rõdul.

Naudi jahutatud kokteili näiteks rõdul.

Garibaldi Spritz

Vaja läheb:

  • 50 ml Camparit
  • 100 ml apelsinimahla
  • proseccot
  • kaunistuseks piparmündioksake või apelsiniviil
Valmistamine:

  1. Täida klaas jääga ja lisa Campari.
  2. Lisa apelsinimahl, Prosecco ja kaunista.
Nõuanne: Apelsinimahla asemel võid valmistada külmutatud apelsinidest sorbetti ja katta selle alkoholiga.
Proovi apelsini sorbetiga versiooni.

Proovi apelsini sorbetiga versiooni.

Vala apelsini sorbetile peale Campari ja prosecco.

Vala apelsini sorbetile peale Campari ja prosecco.