15% allahindlus koodiga SEPTEMBER15 | Ainult südaööni →
10 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Mündi, melissi ja lavendli siirup: valmista neid jookide ja limonaadide jaoks

Ürdisiirupid sobivad suurepäraselt erinevate kokteilide maitsestamiseks, kuid hindad neid suvel ka värskete limonaadidena. Valmista need varakult ette: nii saad neid muretult nautida ja ka raha säästa.

Mündisiirup

  • 250 ml vett
  • 250 g suhkrut
  • 1 tass värskeid piparmündilehti (või 1/2 tassi kuivatatud)
  • 1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
Valmistamine:
  1. Aja vesi ja suhkur keema, kuni suhkur lahustub.
  2. Lisa piparmündilehed ja sidrunimahl, seejärel lase segul 10 minutit podiseda.
  3. Tõsta tulelt ja lase segul jahtuda, seejärel kurna läbi peene sõela või marli ja vala puhtasse klaasi. Hoia külmkapis.

Kuidas mündisiirupit kasutada?

  • Limonaadid: värskendava maitse saamiseks lisa omatehtud siirupit limonaadidele.
  • Kokteilid: sobib suurepäraselt mojito, mündijulepi või muude suviste kokteilide jaoks.
  • Teed: lisa jää- või kuumadele teedele ekstra piparmündise maitse saamiseks.
  • Magustoidud: lisa siirupit omatehtud jäätisele või sorbetisegule. Kasuta puuviljasalatites magus- ja maitseainena. Värskendava maitse saamiseks lisa maitsestamata jogurtile või kodujuustule.
  • Hommikusöök: traditsioonilise siirupi asemel vala pannkookidele või vahvlitele mündisiirupit. Kasuta magusainena kaerahelbepudrul või müslis.
  • Küpsetamine: lisa taignale või kasuta siirupina valmis kookide ja pirukate peale niristamiseks.

Muud mündisiirupi alternatiivid

  • Sidruni- või laimikoor: lisab värske, tsitruselise maitse.
  • Apelsinikoor: lisab magusama tsitruse maitse.
  • Maitsetaimed: basiilik lisab veidi vürtsikat maitset. Tüümian annab siirupile maalähedase ja aromaatse alatooni, rosmariin aga kergelt vaiguse maitse.
  • Vürtsid: ingver lisab vürtsika ja värske puudutuse.

Lavendlisiirup

Vaja läheb:
  • 250 ml vett
  • 250 g suhkrut
  • 2 supilusikatäit kuivatatud lavendliõisi (või 4 supilusikatäit värsket)
  • 1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
Valmistamine:
  1. Aja vesi ja suhkur keema, kuni suhkur lahustub.
  2. Lisa lavendliõied ja sidrunimahl, seejärel lase segul 10 minutit podiseda.
  3. Tõsta tulelt ja lase segul jahtuda, seejärel kurna läbi peene sõela või marli ja vala puhtasse klaasi. Hoia külmkapis.

Sidrunimelisi siirup vanilliga

  • 250 ml vett
  • 250 g suhkrut
  • 1 tass värskeid melissi lehti (või 1/2 tassi kuivatatud)
  • 1 supilusikatäis värsket sidrunimahla
  • 1/2 vanillikauna või 1 tl vanilliekstrakti (valikuline, lisamaitse saamiseks)
Valmistamine:
  1. Aja vesi ja suhkur keema, kuni suhkur lahustub.
  2. Lisa melissilehed, sidrunimahl ja vanilli, seejärel lase segul 10 minutit podiseda.
  3. Tõsta tulelt ja lase segul jahtuda, seejärel kurna läbi peene sõela või marli ja vala puhtasse klaasi. Hoia külmkapis.