Seepärast ärge oodake enam ja laske end inspireerida mitte ainult toidublogija Kitchen Story retseptidest, vaid ka meie nõuannetest tervisliku hommikusöögi valmistamiseks.
2 portsjonit, valmistamine 15-20 minutit
1. Kuumutage võileivagrill koos küpsetusplaadiga röstsaia valmistamiseks.
2. Pintseldage leivaviilud ühelt poolt kergelt sinepiga.
3. Asetage kahele leivaviilule juust, pirniviilud ja rukola ning katke ülejäänud leivaviiludega.
4. Pintseldage ülemised leivaviilud võiga ja asetage kuumale grillile. Grilli umbes 2 minutit, kuni need on kuldpruunid.
Serveerige röstsai koos hooajalise köögiviljasalatiga.
Need õunamuffinid võtavad ära eelarvamuse, et tervislik ja magus hommikusöök on vaid kaerahelbepuder jogurti ja puuviljadega. Kui speltanisujahu lisab eksimatut maitset ja annab rohkelt süsivesikuid, siis munad ja hapukoor on valgu- ja rasvaallikaks.
2 muffinit, valmistamine ja küpsetamine 30-40 minutit
1. Kuumutage kõigepealt ahi 180 °C-ni ja vooderdage muffinivorm paberist koogivormidega.
2. Valmistage kõigepealt puru. Töötle kausis käte abil kaerahelbed, jahu, suhkur, kaneel ja väiksemateks tükkideks lõigatud või.
3. Eemaldage õuntelt koor ja südamik ning lõigake need väikesteks kuubikuteks.
4. Kloppige köögikombainiga munad ja suhkur ühtlaseks. Kloppige järk-järgult juurde õli, piim ja hapukoor.
5. Segage kausis kokku jahu, küpsetuspulber, kaneel ja näputäis soola.
6. Segage mõlemad segud ühtlaseks tainaks ja lisage tükeldatud õunad. Kandke tainas lusikaga ettevalmistatud vormi. Puistage peale riivsai ja asetage eelsoojendatud ahju. Küpsetage kuldpruuniks, 20-25 minutit.
Kui vajate super-kiiret tervislikku hommikusööki, on smuuti ilmselge valik. Kuid ärge rahulduge ainult puuviljadega. Et kõht püsiks pikemalt täis, ei tohiks teie joogist puududa valk, näiteks kreeka jogurti või kaerapiima näol.
2 portsjonit, valmistamine: 10 minutit
1. Puhastage ja lõigake puuviljad väiksemateks tükkideks.
2. Asetage need blenderisse, maitsestage sidrunimahlaga ja valage juurde taimne piim.
3. Blenderdage ühtlaseks ja serveerige kõrgetesse klaasidesse.
Mandlipiim sisaldab vähem kaloreid kui lehmapiim ja selle konsistents sobib joogi lahjendamiseks. Kaerapiim seevastu aitab smuutit paksendada.
Tervislik hommikusöök annab kehale piisavalt energiat päeva alustamiseks. Et te ei tunneks mõne minuti pärast uuesti nälga, peaks teie taldrik sisaldama tasakaalustatud segu kõigist makrotoitainetest - valkudest, süsivesikutest ja rasvadest. Seega ärge kartke panna taldrikule natuke kõike. Ja ärge unustage mõnda puuvilja või köögivilja.
Tervisliku hommikusöögi võti ei ole kindlasti mitte ainult välismaised supertoidud, vaid vastupidi. Kõik on seotud kohaliku ja hooajalise toiduga. Ja ka selles, et nautida sööki rahulikult koos oma lähedastega. Nii annate oma kehale ruumi seedimiseks ja olete ka vastuvõtlikum täiskõhutundele.
Soolane hommikusöök
Magus hommikusöök
Fotograafia: Kitchen Story