Määrige oma leivavorm võiga ja kata õrna jahukihiga.
Pane segamiskaussi munakollased, munad, riivitud sidrunikoor ja suhkur. Kuumuta kaussi veevanni kohal ja sega, kuni segu saavutab 55 °C.
Vahusta segu blenderis või köögikombainis, kuni see on paks ja vahutav. Lisage aeglaselt segades jahu ja küpsetuspulber. Kui segu on ühtlane ja sile, lisa suhkrustatud puuviljad, jõhvikad ja kõige lõpus sulatatud ja jahutatud või.
Vala tainas ettevalmistatud vormi ja laota ühtlaselt laiali. Küpseta 170 °C juures umbes 40 minutit.
Kontrolli kooki enne ahjust välja võtmist puust pulgaga. Tainast välja võttes peaks puidust pulg olema kuiv.
Kui keeks on valmis, laske selles vormis paar minutit jahtuda, siis keerake välja metallrestile ja laske täielikult jahtuda.
Soojendage potis koor 60 °C-ni, lisage kaussi hakitud šokolaad ja segage, kuni tekib ühtlane glasuur.
Pane küpsetusplaat ja ideaalis rest keeksi alla, et seda tõsta, ja hakka siis valama. Kaunista puuviljakoogi pealmine osa ülejäänud jõhvikate ja suhkrustatud puuviljadega.
Foto: Köögis koos Zuziga