Birthday Deals | Säästa kuni -50% →
10 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Kaks jõulukoogi retsepti, millest saavad piduliku laua tähed

Kujuta ette, kuidas värskelt küpsetatud koogi lõhn täidab kogu Sinu kodu. Meil on siin kaks retsepti kauni niiske koogi valmistamiseks ja nõuandeid, kuidas teha sellest oma piduliku söögi keskne osa. Küpsetame ja kaunistame koos täiusliku jõulukoogi.
Küpseta ja kaunista oma pidulik kook.

Küpseta ja kaunista oma pidulik kook.

Gluteenivaba jõulukook

Gluteenivaba jõulukook
Taigna jaoks läheb vaja:

  • 4 muna
  • 2 tassi suhkrut
  • tass gluteenivaba jahu
  • tassitäis kookoshelbeid (või jahvatatud pähkleid vms.)
  • 200ml toidukoort
  • 10g küpsetuspulbrit
Kaunistamiseks
  • šokolaadiglasuur
  • apelsiniviilud
  • granaatõun
  • sidrunmeliss või piparmünt
  • Valmistamine

    1. Vajusta kõigepealt terved munad koos suhkruga.
    2. Seejärel vala juurde koor ja sega ettevaatlikult sisse jahu, kookoshelbed ja küpsetuspulber.
    3. Küpseta kooki 170-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit. See sõltub aga Sinu ahjust, seega kohanda küpsetusaega vastavalt sellele.
    4. Kalluta kook vormist välja ja kaunista šokolaadi, apelsiniviilude ja sidrunmelissi lehtedega.
    Määri vorm põhjalikult kookosõli või võiga.

    Määri vorm põhjalikult kookosõli või võiga.

    Tolmuta määritud vormi jahuga.

    Tolmuta määritud vormi jahuga.

    Seejärel vala taigen aeglaselt koogivormi.

    Seejärel vala taigen aeglaselt koogivormi.

    Kui soovid marmorkooki, vala sisse ka teist värvi taigen.

    Kui soovid marmorkooki, vala sisse ka teist värvi taigen.

    Pärast küpsetamist lase koogil jahtuda ja kalluta see vormist välja.

    Pärast küpsetamist lase koogil jahtuda ja kalluta see vormist välja.

    Kui kook on jahtunud, alusta kaunistamist.

    Kui kook on jahtunud, alusta kaunistamist.

    Šokolaadiglasuuriga pähklikook

    See jõulukook on pidulikum, see sisaldab palju pähkleid, mis näevad suurepärased välja. Näed selle valmistamisega veidi rohkem vaeva ja Sind premeeritakse maitsva koogiga.
    Taigna jaoks läheb vaja

    • 3 munakollast
    • 3 munavalget
    • 120g võid
    • 150g suhkrut
    • 200g pooljämedat jahu
    • 150g jahvatatud pähkleid
    • 130ml piima
    • 1/2 tl küpsetuspulbrit
    Kaunistamiseks

    • 100g 70% šokolaadi
    • 100ml koort
    • Kujukesed, pähklid ja puuviljad vastavalt maitsele ja hooajale.
    Valmistamine

    1. Vahusta munakollased, või ja suhkur kohevaks vahuks.
    2. Lisa jahu, pähklid, piim ja küpsetuspulber.
    3. Seejärel klopi eraldi munavalged ja sega need ettevaatlikult taignasse.
    4. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 170 kraadi juures umbes 35-40 minutit.
    5. Kalluta kook välja. Voldi šokolaad kuuma koore hulka. Lase sulada, kuni tekib šokolaadiglasuur.
    6. Vala vähehaaval lusikaga koogile šokolaad ja kaunista puuviljade, pähklite ja kujukestega oma maitse järgi.

    Korduma kippuvad küsimused

    Kuidas luua tordile marmori efekti?

    Selleks jaga tainas kahte ossa, värvides ühe osa kakaoga. Seejärel vala vaheldumisi heledat ja tumedat tainast vormi, ajades seda ettevaatlikult ja ringikujulistel liigutustel laiali, et kaks tainast omavahel segada.

    Kuidas teada, kas kook on küpsenud?

    Kook on valmis, kui torkad sinna hambatikuga sisse ja väljatõmmates jääb see puhtaks, ilma toore taignata. Teine märk on see, et kook tõmbub veidi vormi külgedelt ära ja sellel on kuldne koorik.

    Kuidas valmistada koogi jaoks lihtne šokolaadikaste?

    Kuumuta 100ml vahukoort mikrolaineahjus, et see oleks kuum. Seejärel purusta kohe tume šokolaaditahvel sinna sisse. Oota umbes 2 minutit ja sega, et segu oleks mõnusalt ühtlane. Seda glasuuri võid kasutada ka teiste magustoitude, jäätise ja puuviljakorvide valmistamiseks.