Black Friday | 40 000+ toodet kuni 60% allahindlusega →
10 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Sügisene grillimine aias

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Sügisel grillimisel on unustamatu võlu. Seetõttu oleks väga kahju, kui peab grilli ja aiamööbli esimeste langevate lehtedega kokku korjama. Sügisel grillimine võib olla veelgi nauditavam kui suvel. Ja kui rääkida uskumatult värvilistest ja ahvatlevatest sügisretseptidest, mida saab grilli peal valmistada!

Ei ole veel grilli? Pole tähtis. Sa ei pea üldse ootama järgmist grillhooaega. Bonamist saad kvaliteetsed grillid, mis muudavad sinu toidud maitsvaks ja hoiavad sind soojas.

Grillige gaasiga

Kui temperatuur langeb, on gaasigrillidel omad eelised. Erinevalt tahkekütustest on temperatuur ühtlasem, nii et olete ka pärast kahte tundi grillimise ajal veel soojas, ilma et peaksite pidevalt puidu järele jooksma või sütt raiskama.

Gaasigrillide eeliseks on ka see, et nad on suitsuta. Suits ei haisuta su lemmikpluusi või pleedi, nii et võid end grilli ääres mugavalt sisse mässida, milles iganes sul on mugav olla. Teisest küljest jääte ilma autentsest söe praksumisest, mis muudab õues õhkkonna veelgi meeldivamaks. Nii et see on teie otsustada, mida te eelistate.

Ajastage oma grillimist hästi

Sügisesel grillimisel on grilli eelsoojendamine oluline, et toit küpseks ühtlaselt, ilma et oleks oht, et see jääb grillrestile kinni. Söegrillide puhul soojendage grill eelnevalt, süütades söed ja lastes neil põleda, kuni need on kaetud halli tuhaga. Gaasigrillide puhul kuumutage 15 minutit suletud kaanega.

Kasutage toiduvalmistamiseks kaudset kuumust, et vältida toidu kuivamist. Kaudse kuumuse kasutamiseks süüdake gaasigrillil lihtsalt üks või kaks põletit või tehke söegrillil kahetsooniline tuli. Kui grill on kuum, asetage toiduained grilli külmale küljele ja küpsetage suletud kaanega.

Õiged grillitarvikud

Näidake grilli juures, et olete professionaal. Millised grillitarvikud peaksid teie komplektis olemas olema?
  • Mootoriga grillinõu.
  • Grillitermomeeter: Grillitermomeeter on kohustuslik mitte ainult sügisel. See aitab teil kontrollida liha sisetemperatuuri, et see ei oleks alaküps või kuivanud.
  • Marinaadisüstik: Käepärane vidin, mis annab lihale grillimisel veelgi rohkem maitset ja mahlakust.
Pidage meeles ka seda, et tõeline grillmeister ei pea silmas mitte ainult grillimist, vaid ka grilli hooldamist. Kuna talv on kohe-kohe käes, investeeri kvaliteetsesse grillikattesse, et jää ja lumi ei kahjustaks teie grilli. Kui võimalik, viige oma grill katuse alla või garaaži.

Nautige oma sügisest grillimist, jäädes samal ajal soojaks

Kuigi päikesekiired võivad teie näole paista, on väga lihtne külmetada. Teisest küljest oleks kahju lõpetada oma grillimine varakult vaid seetõttu, et temperatuur on madalamale langenud.

Mässige end teki või salli sisse ja jooge midagi sooja. Ka õue küttekehad on väga kasulikud. Gaasilamp, tulease või radiaator tekitavad mõnusat soojust ja te ei pea kolme riidekihiga grillima.

Meeldiva atmosfääri aitavad luua ka sobivad aiatuled, olgu need siis valgusketid või valgusdekoratsioonid.

Mida sügisel grillile "visata"?

Sügis on ideaalne aeg rammusa liha- ja hooajaliste köögiviljade grillimiseks. Ribid, steigid, kana- ja seakintsud on suurepärased valikud sügisgrillimiseks. Proovige ka grillitud maisi, kartulit, sibulat, hooajalisi kõrvitsaid või paprikat. Ja mida valada endale või külalistele kruusi või klaasi? Kindlasti õlu, kuum mõdu, kuum siider või ehk mõnus kange ingveritee.